art-darvoplastika.com


Отиване към съдържанието

biografy

Георги Георгиев се занимава от 16 годишен със скулптура. Първото си скулптурно творение, плод на емоционално изживяване, създава за една нощ, и носи енигматичното наименование „Роб”.
За Георги изкуството е форма на празнично опиянение. Това му е дарба, която той развива непрестанно. Вдъхновението му идва от любовта, красотата, от положителните и отрицателните качества в хората. Всичко може да бъде одухотворено, на всяко преживяване може да се даде образ. Вижда определен характер или състояние и се опитва чрез дървото да проникне в него. Защото чувството е награда за дарено чувство, защото точно то носи закодираната повеля да се опази споменът за надеждата, която ни крепи, и неизвестното, което ни предстои. Гледайте хората със сърцето си, защото само то може да открие истинското. Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите – обича да казва Георги – и на това свое верую дава непрекъснато живот.
Колегите го оценяват като млад и много талантлив творец, отличаващ се с индивидуалност и собствена светлина.
Някои от творбите му: „Поглед към бъдещето”, „Зов за помощ”, „Предателство”, „Подлост”,”Щастие и Радост”, „Пир”, „ Пробуждане” и много други.
През 2001 г. участва в пленер за скулптура в Чехия. Пленерът се провежда в град Хомутов в замъка „Червеният град”, където скулптурата му остава за постоянна изложба. През 2004 г., по покана на кмета на града, изработва по поръчка скулптура на „Св. Петка”, която е дарена на президента на Република България Георги Първанов в чест на празника на родния му град . През 2005 г. е поканен от частен музей в Прага за марионетки да изработи дубликати на оригиналите, унищожени след голямото наводнение.

През 2007 и 2009 година изработва иконостаси по поръчка за параклиси в с. Нареченски бани, обл.Пловдив.
От 2008 година е член на дружеството на художниците в град Сливен.


Следващи авторски изложби:
2002 г. - галерия „Май”, гр. Сливен
2003 г. - галерия „Л. Байер”, гр.Стара Загора
2003 г. - „Чешки културен център”, гр. София
2003 г. - „Културен център”, гр. Прага
200
4 г. - гр. Твърдица
2004 г. - гр. Брандис над Лабем, Чехия
2007 г. - гр. Твърдица
2008 г. - „Даскаловата къща”, гр. Трявна - обща изложба
2008 г. - галерия „Май”, гр. Сливен - обща изложба
2009 г. - „Даскаловата къща” гр. Трявна - обща изложба


арт дървопластика

контакти:
България
e-mail: kocham_te@abv.bg
GSM: + 359 899 07 36 38, + 359 899 65 09 41


Назад към съдържанието | Назад към главното меню